Cart

All Blogs

11 June, 2019
0 Comment
You can always depend on Nooodles Express for a fast and healthy meal. At Nooodles Express we have teamed up with our 4 different flavours of noodles featuring ‘Vegetable Soup Nooodles’, ‘Curry Soup Nooodles’, ‘Tom Yum Soup Nooodles’ and ‘Beef Soup Nooodles’ for a delightful meal at home. The product produced by Nooodles Express are HALAL certified and it does not contain any added MSG. The noodles are a specially produced Yee Mee that does not contain any wax as a preservative. Looking for a diet free meal without any meat and fish diet, why not try out the ‘Vegetarian Soup Nooodles’ from Nooodles Express. Its taste is so rich and refreshing with fresh flavours’ of selected herbs and spices that will blow your mind. Just add on some of your favourite cooked vegetables to enjoy a hot bowl of noodles at your home comfort for a healthy alternative. Searching for a hot bowl of ‘Curry Soup Nooodles’ without having to leave home? One of the favourite dish among Malaysian ...
24 May, 2019
0 Comment
NÖÖÖDLES express telah menyertai Karnival Jom Heboh pada 27 & 28 April 2019 yang berlangsung di Tapak Bulatan Bazarena , Stadium Shah Alam.   Penyertaan ke karnival ini merupakan kali pertama untuk NÖÖÖDLES express dan telah dijayakan dengan kerjasama seluruh pasukan kami.    Dengan menyertai Karnival Jom Heboh yang merupakan salah satu karnival terbesar tahunan yang diadakan di Malaysia, telah memberikan NÖÖÖDLES express peluang untuk melebarkan lagi sayap dalam dunia “offline” , penjenamaan , dan juga memberikan kami peluang untuk beramah mesra dengan pelanggan baru dan lama serta memperkenalkan NÖÖÖDLES express pada warga Shah Alam khususnya dan Selangor amnya.   Penglibatan ini juga telah memberikan kami pengalaman yang menarik serta memberi kami peluang untuk mempertingkatkan lagi persediaan kami untuk menyertai karnival  atau acara yang lain pada masa yang akan datang.   Sebanyak lebih 700 helai risalah telah ...
15 May, 2019
0 Comment
Bersempena dengan Kempen Derma Darah “ Pre- Ramadhan” yang ke -13 dijayakan oleh ANSARA , Tabung Darah Negara & AEON telah berlangsung serentak pada 26, 27 dan 28 April 2019 di seluruh AEON dan beberapa pasaraya lain di Seluruh Malaysia. Acara ini berlangsung pada jam 10 pagihingga 5 petang. NÖÖÖDLES express merupakan salah satu penyumbang saguhati kepada penderma darah di AEON Bukit Raja , Klang. Acara menderma darah yang berlangsung di AEON Bukit Raja, Klang telah wakili oleh wakil KUATAGH iaitu Alumni MRSM Kuantan . Mereka memastikan acara ini berjalan dengan lancar and baik serta membantu pihak pihak yang terlibat sepanjang acara tersebut berlangsung. 90 penderma darah terawal di AEON Bukit Raja telah menerima semangkuk NÖÖÖDLES express sebagai saguhati dan tanda terima kasih kami kerana menderma darah untuk tabung darah Malaysia demi menyelamatkan nyawa mereka yang memerlukan. Sebanyak 160 unit bag darah berjaya dikumpul di AEON Bukit Raja khususnya sepanjang 3 hari acara ...
12 March, 2019
0 Comment
Korang nak tahu tak, kini NÖÖÖDLES express telah melancarkan satu tawaran menarik kepada seluruh rakyat Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak.Tapi tawaran apa yang menarik sangat tu? Haaa kalau korang nak tahu, NÖÖÖDLES express baru je melancarkan satu promosi bernama SUPERFREE.SUPERFREE telah dilancarkan pada 7 Mac 2019. Dengan adanya promosi SUPERFREE ini, sebanyak 500 mangkuk NÖÖÖDLES express ditawarkan secara percuma kepada warganegara Malaysia! Wah menarik tu. Siapa yang tak suka benda percuma ni kan? Lagi pun, inilah masanya untuk korang mencuba dan menikmati sendiri keenakan rasanya yangsejati tu.Apa yang menariknya lagi ialah, NÖÖÖDLES express ini mempunyai 3 ciri utama iaitu tiada MSG tambahan di dalam setiap menunya. Mee yang digunakan juga adalah bebas dari asid borik dan yang paling penting sekali ialah ianya seratus peratus memiliki kelulusan HALAL daripada JAKIM.Tapi macam mana caranya untuk dapatkan SUPER FREE ni? Mudah je, korang hanya perlu ‘register’ di www.nooodleso...
25 February, 2019
0 Comment
Beef noodles soup. One of the best delicacies found in Malaysian hawker centres. But what if youare able to get the exact same thing at home? Or something even better at home. Wouldn’t that beeven more convenient?NÖÖÖDLES express latest edition of their instant noodles is the beef noodles soup flavour. Nooodlesadded their signature instant noodles into the bowl together with dry ingredients to make it tasteheavenly.The beef noodle soup is in a clear slightly spicy broth with a very strong beef taste. A nice hot bowl of beef noodle soup is comfort food for anyone on a rainy day.Why not be a chef yourself and add in sliced beef strips and fresh vegetables such as carrots andspring onions to boost up the flavour? Understanding that a lot of people are busy, Nooodles madeit very easy to put together their instant noodles in a jiffy. Just add hot water and a selection ofingredients that you would like and TA-DA, your meal is ready! And the best part; it tastes likesomething you can get...
25 February, 2019
0 Comment
Hhhmm delicious Laksa. A Peranakan dish that Malaysian are extremely proud of. Made with spicycurry coconut milk, garlic, ginger and lemongrass, this is a satisfying dish, to say the least.NÖÖÖDLES express recently introduced four new flavours of their express noodles; Vegetarian soup, TomYam, Beef Soup and lastly Curry. The team at NÖÖÖDLES express spent a significant amount of timeperfecting the Curry express noodles. Packed in an attractive air-tight packaging, the instantnoodles and the additional ingredients are packed separately for freshness and to maintain theflavour of the laksa.There is no added MSG and all the instant noodles are certified Halal making it a worry-free dish foreveryone. The 104 grams of deliciousness is also free from boric acid. Compared to other instantnoodles makers in the market, Nooodles makes sure that their product is healthy and makes ahearty meal.Why not take it up a notch and add cooked seafood, vegetables and chicken into the mix and...
16 January, 2019
0 Comment
Nooodles Express Vegetarian Soup   Mention the word “Vegetarian” and you might get a lot of strange looks. Adjectives such as “tasteless”, “no-flavour” and “bland” jumps to mind. Not everyone is willing or happy trying out anything vegetarian. But this is not the case for the new and exciting Nooodles Express Vegetarian Soup instant noodles. Nooodles Express released their new Vegetarian Soup flavour of instant noodles which is full of zest and taste that you might ask yourself about the amazing new dish right in front of you. “Is it really vegetarian?” “How do they make this?” “What’s in this instant noodles?” and “Get me another bowl! I want more!” Now you don’t have to worry about spending a lot of time slaving in the kitchen for something that will satisfy your tummy. Everything you need is neatly packed together with the noodles in a bowl.  In merely 3 minutes, your instant noodles are ready to be devoured! Behold! You have just created a dish that is equivalent to...
16 January, 2019
0 Comment
Nooodles Express Tom Yam Siapa memang ‘hantu’ tom yam dekat sini, angkat tangan! Rasanya semua orang dah tahu yang tom yam berasal dari negara Gajah Putih, iaitu Thailand. Tapi korang tahu tak pada zaman dahulu (sumber rujukan PUM Cooking School), Tom Yam merupakan masakan hidangan untuk keluarga DiRaja Thailand sejak kurun ke-19.  Ia mula diperkenalkan kepada rakyat jelata di bahagian tengah Thailand dan terus menjadi popular ke seluruh pelusuk Thailand sehinggalah ia tersebar ke negara-negara jiran. Tidak dinafikan Tom Yam adalah menu yang tidak asing lagi bagi masyarakat di negara kita.  Malah boleh dikatakan setiap masyarakat di Malaysia pasti boleh terima Tom Yam sebagai menu makanan. Senang cerita, masuk tekak lah dengan masyarakat Malaysia ni. Begitu juga dengan Mi Tom Yam Nooodles. Oleh sebab itu lah, mee segera keluaran Nooodles Express turut mengeluarkan perisa Tom Yam untuk penggemar Tom Yam. Bila tengah bekerja atau duduk di rumah, tiba-tiba tekak...
14 January, 2019
0 Comment
Mee Kari Nooodles ExpressMee kari memang menjadi pilihan orang ramai kerana  keenakan rasanya yang tiada tolak bandingnya dan ia mempunyai gabungan rasa yang sedap, tahap kepedasan sesuai untuk semua lapisan masyarakat. Untuk menghasilkan mee kari sendiri tu kadang-kadang rasanya agak berlainan dan tidak sama, tapi kini dengan adanya Mee Kari Express keluaran Nooodles Express, korang boleh menghasilkan mee kari sendiri dengan mudah dan keenakan rasanya juga dijamin sedap! Dengan ini korang tak perlu dah nak bersusah payah memikirkan bahan-bahan apa yang perlu dimasukkan untuk mendapatkan kuah yang pekat dan lazat, kerana semuanya sudah sedia dibekalkan dalam satu bekas! Hanya dalam masa 3 minit je semuanya sudah siap. Penyediaan yang sangat mudah, tapi rasanya confirm terbaik! Kalau korang nak tahu, kunci kesedapan bagi Mee Kari ini adalah terletak pada betapa kaw-nya kuah dia dan cantiknya mee tersebut. Dari segi tekstur mee bagi Nooodles Express ni pula,...